0511-820280

Werkwijze

Om uw klachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen en tot een juiste diagnose te komen, is het belangrijk dat we uw situatie goed in kaart brengen. Pas dan kunnen we een behandelplan opstellen.

Eerste afspraak

Bij uw eerste afspraak start de podotherapeut van Voetz podotherapie met een vraaggesprek. Vervolgens gaat hij onderzoeken wat de oorzaak van uw klachten is. Dit gebeurt door het inspecteren en onderzoeken van uw voeten, het testen van uw bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van de gewrichten. Zo kunnen we pijnlijke plekken of afwijkingen opsporen. We kijken naar bijzonderheden en afwijkingen van nagels, huid, de stand van de voet en ook de stand van uw lichaam ten opzichte van uw voeten. Door te bekijken hoe u loopt, de zogenaamde ganganalyse, kunnen we zien hoe uw voet functioneert. De podotherapeut kijkt dan naar de afwikkeling en de beweging van de voet en eventueel naar de beweging van de knieën, heupen en romp.

Wat neemt u mee bij uw eerste afspraak?

  • Geldig identiteitsbewijs
  • Geldige zorgverzekeringspas
  • Eventuele verwijzing van uw (huis)arts of medisch specialist of het ingevulde formulier Directe Toegankelijkheid Podotherapie
  • Schoenen (sport/werk) die u veel draagt

Controle van uw schoenen

Graag willen we dat u een paar schoenen dat u vaak draagt meebrengt. Uw schoeisel bekijken we op slijtage. De slijtage van uw schoenen geeft onze podotherapeut namelijk veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten. 

Aanvullend onderzoek

Afhankelijk van de klachten kan het onderzoek worden uitgebreid of is aanvullend onderzoek nodig. Als uw schoenen bijvoorbeeld op ongebruikelijke plekken slijtage vertonen, is dat een indicatie dat de drukverdeling van uw voeten niet ideaal is. Om de drukverdeling nauwkeurig te beoordelen, bekijkt de podotherapeut uw voetzolen met een podoscoop. Dit is een lichtbak waarbij op de bodem een spiegel geplaatst is. Met behulp van een drukmeetsysteem kunnen we digitaal uw looppatroon analyseren. Het drukmeetsysteem geeft door de vele ingebouwde sensoren informatie over de drukbelasting van de voeten. Hierdoor komen we meer te weten over het functioneren van uw voeten en afwijkingen tijdens het lopen. Dit helpt ons bij het stellen van de diagnose.

Behandelplan op maat

Na het onderzoek bespreekt de podotherapeut zijn bevindingen met u. De diagnose wordt gesteld en er wordt een behandelplan op maat opgesteld, afgestemd op uw specifieke klachten. De podotherapeut zal dit behandelplan met u bespreken voordat hij start met de behandelingen.

Onderzoek voetscan

Praktijk

CONTACTGEGEVENS

Prins Bernhardstraat 1a
9251 GJ  Burgum

   0511-820280