0511-820280

Schoenadvies

Verkeerd of niet goed passend schoeisel kan veel voetklachten veroorzaken. Uw schoenen moeten geschikt zijn voor uw voeten, de juiste pasvorm hebben en bovendien comfortabel dragen. Voorkomen is beter dan genezen. De podotherapeut van Voetz podotherapie geeft u daarom graag persoonlijk schoenadvies op maat. Neem daarvoor contact met ons op.

Tips voor het kopen van nieuwe schoenen

  • Neem uw podotherapeutische steunzolen of ortheses altijd mee bij het kopen van schoenen. Schoenen met een uitneembaar voetbed hebben de voorkeur, omdat u dan meer ruimte overhoudt voor uw eigen steunzolen. Pas uw nieuwe schoenen dan ook altijd met uw eigen inlays of ortheses.
  • Koop schoenen altijd in de namiddag. Uw voeten worden namelijk gedurende de dag wat dikker. Koop schoenen die niet knellen: ze moeten meteen goed zitten.
  • Laat uw voeten altijd opmeten in de lengte én de breedte. Door gewichtsverandering, zwangerschap of ouder worden veranderen uw voeten. Laat ze dus bij aankoop van een nieuw paar schoenen altijd even opmeten. Schoenen moeten 1 cm langer zijn dan de grootste voet. Zorg dat u voldoende ruimte vrij heeft bij de tenen. Als uw tenen en nagels in de knel zitten, kunnen hierdoor pijnklachten ontstaan.
  • Pas altijd beide schoenen. Vaak is de ene voet iets langer dan de andere. Loop in de winkel een paar rondjes met beide schoenen aan. Knellen ze of twijfelt u? Koop ze dan niet. Een goede schoen hoeft u niet in te lopen.
  • Koop leren schoenen. Leer zorgt voor een goede ventilatie van de voeten, laat zich makkelijker vormen naar de vorm van uw voet en is duurzaam. 
  • Schoenen met vetersluiting of klittenbandsluiting hebben over het algemeen een betere pasvorm dan instappers. De sluiting op de wreef geeft extra stevigheid aan uw voet. Sluit tijdens het passen de schoenen volledig. Schoenen met veters goed aantrekken en strikken.
  • Kies voor schoenen zonder stiknaden wanneer u last heeft van een hallux valgus (standafwijking van de grote teen). Stiknaden rekken namelijk niet uit en kunnen de voet gaan irriteren.
  • Controleer of de schoenen een stevige hielomvang (contrefort) hebben. De hielomvang zit om de hak van de schoen en mag niet makkelijk vervormen. Controleer dit door met uw duim stevig op dit deel van de schoen te drukken.

Kinderschoenen

Voeten meten

CONTACTGEGEVENS

Prins Bernhardstraat 1a
9251 GJ  Burgum

   0511-820280