0511-820280

Diabetes

Als u diabetes heeft, kunnen er veranderingen optreden in uw lichaam. Eventuele complicaties bij voetproblemen kunnen voor mensen met diabetes ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen, dus ons advies is om extra alert te zijn.

Voetscreening

De podotherapeut van Voetz podotherapie adviseert mensen met suikerziekte om de voeten regelmatig te laten controleren met een voetscreening, ook wel diabetes screening genoemd. Deze controle kan uitgevoerd worden door de praktijkondersteuner van uw huisarts, uw huisarts, een diabetesverpleegkundige of een podotherapeut. Tijdens deze voetscreening controleert de podotherapeut de doorbloeding en onderzoekt hij het gevoel in uw voeten. Hij controleert de huid op druk- en eeltplekjes en test de mobiliteit van uw gewrichten. Ook de stand van uw voeten en uw looppatroon worden bekeken.

Verzorging

De podotherapeut van Voetz podotherapie adviseert u na de controle over een optimale verzorging van uw voeten. Dit is erop gericht om wondjes te voorkomen. Bij bestaande wondjes zorgt de podotherapeut (eventueel samen met andere specialisten) ervoor dat deze zo snel mogelijk genezen. Als de podotherapeut uw drukplekjes niet kan voorkomen of verminderen, dan adviseert hij u over mogelijke vervolgbehandelingen. Zo leveren we het maatwerk waar Voetz podotherapie om bekend staat.

Diabetes monofilament

Diabetes stemvork

CONTACTGEGEVENS

Prins Bernhardstraat 1a
9251 GJ  Burgum

   0511-820280