0511-820280

Sporters

Sporten is gezond maar sportklachten horen daar niet bij. Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? 

Actief sporten

Intensief trainen vergt nogal wat van de belastbaarheid van uw lichaam. Soms ontstaan er klachten. De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Maar er kan bij actief sporten altijd een pijnklacht ontstaan.

Blessures

Niets zo vervelend als het oplopen van een blessure. Soms door te intensief sporten, het overschrijden van uw grenzen. Een blessure kan ook ontstaan als u een fysieke beperking heeft. Voor het onderzoeken en behandelen van deze klachten kunt u terecht bij een podotherapeut. Deze zoekt naar de oorzaak van de klacht. Wanneer u sport, gebruikt u uw complete bewegingsapparaat. De klacht kan ontstaan vanuit uw voet, knie of heup. Een blokkade of storing kan elders klachten geven. De podotherapeut van Voetz podotherapie kijkt daarom naar de gehele bewegingsketen van gewrichten, spieren, banden en pezen die u gebruikt bij het sporten. Onze podotherapeut onderzoekt de beweeglijkheid van de gewrichten van uw voet, knieën, heupen en lage rug. Zo achterhalen we de oorzaak van het probleem. Met een behandelplan op maat ben u snel weer klachtenvrij.

Geschikte sportschoenen

Soms blijken sportschoenen niet geschikt voor uw voeten. Neem daarom uw sportschoenen mee naar uw afspraak. Uw podotherapeut krijgt dan een goed beeld van uw bewegingen als u uw schoenen draagt.

Onderzoek voetbal

Steunzolen werkplaats

CONTACTGEGEVENS

Prins Bernhardstraat 1a
9251 GJ  Burgum

   0511-820280